Sérülések és kezelésük
Létrehozta: Odemas | 2007-01-22 22:37:06-kor
Csak mert ilyen téma még nincs. Na meg azért, mert október óta küszködök a csonthártyagyulladással.
nekem az 1,5 számmal nagyobb lehet gáz lenne bizony... 2-2,5 számmal nagyobbakat hordok futáshoz (40-40,5 a 38 helyett :) )
Előzmény: RunKa (280)
Sajnos nincs semmi biztos otletem, de a szabad levego nem art neki, tehat ne tegyel ra semmit, amig nem jon okosabb, talan kore mentholos krem meg husitheti, es ezaltal kicsit enyhiti a fajdalmat, mig magatol helyre nem jon, vagy amig valaki mond valami tuti "orvossagot".
Jobbulast.
(De hogy nem vetted eszre futas kozben, vagy nem erezted? vagy hogy is keletkezett?)
SEGÍTSÉG !!!!!!
Egy csomó körmöm fáj, lila, hozzá sem lehet érni ...
Mit csináljak velük ? Hm ?
gyorsan kérek ötleteket, kenceficéket !
Most mégsem jó a 1,5 számmal nagyobb futócipő? Akinek meg pont méret van. az sem jó ! Vizes zokni csinál ilyet?
jaigen, és jobban kiáll arrafele a csont, mint bal oldalon. (eddig nem figyeltem meg, hogy mennyire állt ki, de most 2-3cm-rel "kijjebb" van, mint a másik oldalon)
Előzmény: mci (278)
Hello!
Amikor járok, kattog a jobb oldalon "kattog" a medencém, tehát kb minden második lépésnél lehet érezni, hogy valami nincsen a rendben, a csontok (gondolom) nem fordulnak egy egymáson rendesen. Tehát kiugrott valami a helyéről.
Nemrég még reménykedtem, hogy ez helyrejön magától, de ma futásnál becsípett néha egy ideget is, és elégg fájt, úgyhogy abba is kellett hagynom a kocogást.
Az lenne a kérdésem, hogy van erre valami házi praktika? Ha nincs, mit tanácsoltok? Sportorvos, csontkovács?
ha már nyújtás, akkor a futás után lehet értelme ha merevnek érzed az izmokat. nekem ennyiben bejött a nyújtás. viszont észrevettem h amint laktátküszöb alatt kezdtem az edzéseket végezni, már erre a nyújtásra se volt szükségem.
de amúgy lehet h egyénfüggő. én nem vagyok vmi hajlékony típus alapból, és olvastam is h nyújtástól se leszel hajlékonyabb tartósan. mondjuk végzel hetekig nyújtógyakorlatokat, akkor az leszel, de amint abbahagyod, vége a hatásnak... na ezt én is kipróbáltam, tényleg így volt az esetemben.
ha a sípcsontod fáj akkor én 2 lehetőséget tudok elképzelni 1) rossz futóstílus (tippjeim: próbáld meg lazán tartani a lábad, lazán lépni, de ezt miki jobban leírta vhol. vagy pedig próbálj meg elöl talpra érkezni) 2) túl nagy a terhelés az ízületeknek
Előzmény: mci (272)
Minden embernek vannak dolgai, amiket magától értetődőnek érez, ezeket nem tudja és nem is akarja megkérdőjelezni vagy tudományos módszerrel megvizsgálni. Ilyenek a vallás, a politikai hovatartozás, a dohányzáshoz vagy az eutanáziához való jog, vagy éppen a tudományos módszer érvényességének elfogadása.
A futók esetében, többek között, ilyen a nyújtás. Van, aki hisz benne, van, aki nem, de a két tábor soha nem fogja meggyőzni egymást. Bárcsak minden értékkonfliktus ilyen ártalmatlan lenne :-)
Talán igazad van. Annyiban módosítok, hogy az előbbiekben írtakat olvastam az erősen tudományos oldalról, a tapasztalati oldal ettől eltérhet.
Te elég speciális eset vagy, ha nem sértődsz meg ezen a cimkén :) Rakétatempóban fejlődtél és emelted a távokat, edzésmennyiséget, sokan ugyanennyit több év alatt (sem) haladnak.(nem állítom, hogy ettől volt minden probléma, csak mint tényt mondom) Valamint - ha jól tudom - testépítés-jellegű edzést is csinálsz, gondolom, az sem mindegy, mennyi és milyen terhelést kap egy-egy izomcsoport még a futás mellett....
De tényleg, írd meg a történeted!
(azt fenntartom, hogy futás előtt szinte hideg izmokat-izületeket nem hiszem, hogy kéne nyújtani)
Előzmény: pecsenye (274)
Nyújtás? felesleges? Nos, úgy látszik meg kell írnom a történetemet a blogomban.. Így csak röviden: tavaly én is feleslegesnek és időpocsékolásnak hittem.. Most ittam, iszom a levét. És amióta nyújtok, lazábbnak, könnyebnek érzem a futásomat. Röviden most ennyi. A témáról nagyon sokat lehet találni a neten, pl:
http://www.testformazas.hu/stretching.php
Előzmény: Bozót (273)
Nem leszek népszerű a véleménnyel, de kutatások azt igazolták, hogy a nyújtás nem előzi meg a sérüléseket és nem segít jobb futóvá válni sem. Ráadásul, a helytelenül végzett nyújtás nagyon is káros.
Természetesen, már meglévő sérülés esetén, lábadozás, újkrakezdés során szükséges az izmok nyújtása, de akkor is fontos, hogy helyes technikával csináljuk.
A problémáddal kapcsolatban: gondold át, hogy milyen technikával, testtartással futsz, más-e a fájdalom ha csak aszfalton mész, lejtőn, emelkedőn, füvön, mezítláb, cipőben.....
Ha csak két hete futsz, még az az 5km is sok lehet az izületeidnek egyszerre, még akkor is ha más sportot már műveltél és a keringésed bírná bőven.
Előzmény: mci (272)
Igen.
Tök felesleges???? Nekem mindig azt mondták, hogy nyújtsak sokat főleg előtte, és utána is :S
Előzmény: monique (271)
szerintem tök felesleges a nyújtás edzés előtt.
amúgy nem világos: "csont első fele" - ez most a sípcsont elöl vagy mi?
Előzmény: mci (270)
Hello!
Nagyjából két hete futok, eddig 4 alkalommal tettem mindig legalább 2nap kihagyással. Van egy GT-2150 futócipőm, és a Szilas-patak partján szoktam futni. Általában 1perc nyújtással kezdek, utána 5perc lassú bemelegítő futással, majd 5-8perc további nyújtással, illetve átmozgatom a felsőtestemet is. Ezek után betonon, néha az út széli füves részen lefutok a patakpartra, ami 1-1,1 km-re van tőlem. A talaj a parton levágott fű, tehát elég puha. Futok összesen 4,5-5 km-t, majd a végén kb. fél kilométer séta, majd megint nyújtás és átmozgatás.
A bemelegítésnél még nincsen sok problémám, de ahogy elkezdek futni, a vádlimban a csontom elején, illetve az izmom "belsejében" (a csonthoz közel, de a vádli hátsó oldala) fájdalmat érzek. Görcs jellegű az izomban, olyan, mintha beállt volna, de ha megtapintom, nem érzem, hogy görcsben lenne. Az csontom első felén pedig inkább fájdalmat érzek, nemtudom mitől lehet. Ez már az első métereken előtűnik, de amint elkezdek járni, rögtön megszűnik. A parton már nem érzem, és onnan a hazafelé vezető (szintén betonúton) sem jelentkezik.
Mitől lehet? (segítség #1: ha helyesen értelmezem az eddigi segítségeket, akkor szedjek magnéziumot)
Én arra gondoltam, hogy a betont nem bírja a lábam, de A, elég jó a cipőm csillapítása B, hazafelé nem érzem. Illetve annak sem érzem jelét, hogy ne tudnék többet futni, a távot nagyon szívesen növelném, csak nem merem ezen problémák mellett...
Hali!
Magnézium, de nem alacsony tartlaommal. Biotech USA Magnézium-ot vegyél, az 500mg-os. azt toljad rendszeresen. Ha meg még káliumot is veszel hozzá az hab a tortán. Ja, és nyújtani, nyújtani ezerrel!!!!
Előzmény: amonre (259)
Sziasztok! Azt hiszem, talpi bőnye gyulladásom van. A fájás futás közben jelentkezik, de nem a sarkamnál, hanem a talpam közepén. Reggel, ébredés után az első néhány lépés fáj, napközben nem. Milyen orvoshoz forduljak, van-e értelme orvoshoz menni vele? Erről hallottatok már esetleg?: http://www.teniszkonyok.hu/ . Nektek milyen tapsztalataitok vannak bőnye-ügyileg? Már hetek óta nem tudok futni:( Szörnyű...
Sziasztok. 1 hete kezdtem el futni a kezdőknek szóló edzésterv alapján a kilómétereket. Lúdtalpas vagyok, ezért is vettem egy Adidas Supernova Sequence futócipőt. Recortán pályán futok és a második alkalommal a belső bokám felett mindkét lábam elkezdett fájni a csontom és a vádlim között. 95 kg vagyok, nem tudjátok mi lehet ez és mi lehet a megoldás erre a problémára, mert nagyon szeretném folytatni.
Voltam Traumatológián és azt mondták a Lúdtalpam miatt fáj a lábam.. Kaptam betétet és a fájdalom múlik elfelé folyamatosan javul.. Azt nemtudom hogy focizás közben hordhatom e a betétet
Előzmény: Bozót (264)
Nem tudom. Talán csak egy rándulás és azutáni átmeneti fájdalom. Feltételezem, hogy ott nem a csontod fáj hanem inkább szalag, bár akármi lehet. Vagy klassz kis bokasüllyedés :) Ödéma nincs?
Előzmény: Voldemort112 (263)
http://aum.hu/wp-content/uploads/2008/boltiv_01.jpg
Szia! Bocsika h ilyen vagyok. utánna néztem de nekem nem ott fáj,vagyis úgy érzem, hanem ezen a képen a mediális belső boltív képen látható Sajka, Ék, ugrócsontoknál. Akkor most? :D
Előzmény: Bozót (261)
Ajjj :S :( Erre még nem is gondoltam. El kell mennem orvoshoz és megnézetem. Sík ideg lettem :S
Előzmény: Bozót (261)
Nem vagyok doki, de a leírásból simán lehet egy lábközépcsont törése/repedése/fáradásos törése. Nem olyan ritka, mint az ember gondolná.... Pihenésen kívül keveset lehet tenni érte. Persze lehet más is.
Előzmény: Voldemort112 (260)
Üdvzölet! Tudom nem ide tartozik, de már nagyon tanácstalan vagyok ezért írom ezt az üzenetet. Fociom rendszeresen, és már 1 hónapja történt 1 sérülés amit nem pihentem ki sajnos és ráterheltem.. Meg is lett az eredménye addig a fájdalom fokozatosan múlt, 2 hete pihenek de a fájdalom mindig visszatér... pl: roppan egyet és megint fáj vagy csak rosszul lépek és megint fáj. a Fájdalom helye: Lábfejemnél a nagylábújammal egy vonalban tehát a lábam szélén (jobb lábam bal széle) és a közepén... Nem tudom mit tegyek háziorvosom annyit mondott 3 hét pihenő amiből már 2 elment de még semmi. Lúdtalpas vagyok ameddiga lúdtalpbetét bennevan a cipőmben a fájdalom picit enyhül, megszűnik. Kérem adjanak tanácsot, vagy valami jó dolgot mert már nagyon szeretnék visszatérni a pályára! Köszönöm üdv: Voldi
Sziasztok!
Januárban kezdtem újra futni. Először csak futógépen, majd kimerészkedtem a szabadba is. Szerintem fokozatosan terheltem a lábaimat, váltogattam a futást sújyzós edzésekkel (felsőtestre). A múlt héten először a jobb majd a bal vádlim is elkezdett görcsölni futás közben. A bal annyira, hogy le is kellett állnom és azóta se futok. Nem egyértelmű görcsről van szó, hanem olyasmi mintha húzódás és a görcs közötti átmenet lenne. Eléggé behatárolhatatlan érzés.
Kerestem egy gyógymasszőrt, akiről azt mondták segíthet. Ő miután meghallgatott azt mondta magnéziumot szedjek (amit azóta szedek is), valamint elküldött egy orvoshoz, hogy nézze meg ultrahanggal a vádlimat, nincs e mélyvénás trombózisom. És ha nincs, akkor menjek vissza hozzá kezelésre.
Utánanéztem a trombózisnak, szerintem nekem nem az van(ma azért megyek ultrahangra), valamint ez a görcs dolog az utóbbi pár évben már meggátolta a futás újrakezdését nálam. Még hozzátartozik a dologhoz, hogy 2005-ben a bal vádlimban volt egy szakadás és sokáig azt hittem attól jön elő ez a jelenség, de most a jobban is jelentkezett, bár nem olyan erősen. Kíváncsi lennék pár véleményre, hogy mi lehet ez, és mit lehet tenni.
Előre is köszi és bocs a terjedelemért.
Nem tudom mi van, de kezd rendbe jönni a térdfájásom. Edzést nem hagytam ki csak a szokásos heti 1 nap pihenőt. Még ugyan abban a cipőben futok, Nike+ Moto 7. Múlt7en végig földúton futottam, reggel üres gyomorra a szokásos 5kilimet.
Ma este futottam aszfalton és eddig még semmi térdfájás! Szerintem jó a FLEMAC 100 amit a dokim felírt! Igaz másképp futok, más zenére:) Leszedtem egy halom Crystal Method albumot. Hozzá teszem hogy nagyon nem szeretem a tüc-tüc zenét, de ez futás közben annyira ellazít hogy nem görcsölök semmin, egyszerűen megyek mert jól esik!!
Így ma eszméletlen jól esett a futás ASZAFALTON - szokásos 5kili - pedig a cipőm és a térdem ugyan az! Lehet Nike+ cipőben csak erre a zenére lehet futni merthogy ők írtak zenét a Nike+ kampányhoz:).
Előzmény: Cinder (256)
Köszönöm szépen a válaszod és segítséged!
Nem vagyok boldog, de azt hiszem valami nagyon hasonló a probléma...
Ebből orvos lesz!
Mégegyszer köszönöm!
Előzmény: teadrop (255)
szia!
hmm... ha ifjabb lennél, kapásból Schlatter-Osgoodra tippelnék...
http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=91843&name=Osteochondritis-juvenilis-tuberositatis--tibiae--Schlatter-Osgood--%0D
http://www.vital.hu/themes/sick/child_terd2.htm
lehet, h a helyedben elmennék orvoshoz... igaz a korod miatt nem annyira esélyes, viszont a tünetek, amiket leírtál... azért remélhetőleg nem ez a bajod, viszont ha utánaolvasva, 'kezelgetve' sem múlik, szerintem megfontolandó meglátogatni vmi sportorvost..
(én nem vagyok orvos, de 11-12 éves korom táján nagyon sokat szenvedtem emiatt, borzasztó hosszú sporttól való eltiltással, fájdalomtól éber éjszakákkal..)
jobbulást!
Előzmény: Cinder (254)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
A problémám a következő: kb. egy éve a bal térdem alatt fáj a csont (?), ha leguggolok, ha futok és egyáltalán ha oda egy kis terhelés is megy! Az utóbbi pár hétben kezdett aggasztóvá válni! Nem kenem, egyedül Proenzi3 tablettát szedek. Nem vagyok rendszeres futó, heti 1-2 alkalom kis távokban (2-3 km). Két éve napi szinten futottam 10 km-t, akkor szintén a bal térdemnél történt valami, akkor is itt kértem a segítségeteket és azt mondta a többség, hogy izület és porc, akkor végül minimálisra csökkentettem a terhelést, Proenziztem és el is múlt, igaz azóta közel sem volt annyira terhelve, mint akkor!
A mostani problémámra ajánlották a patella pántot. Ha a pontos helyét akarom meghatározni a fájdalomnak, akkor a térd alatt, tulajdonképpen már a sípcsontnál, ahol a térd alatt kidudorodik picit a csont. De a fájdalom sem mindig egy helyre koncentrálódik, van hogy ha tapogatom a csontot, akkor ott érzem hogy fáj, van hogy a csont mellett érzem, és van, hogy "valahol belül".
Lehetséges, hogy ez kapcsolatban van a két évvel ezelőtti problémával és most jön ki igazán!?
Mi a véleményetek róla, mi lehet ez, hogy lehetne orvosolni?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
Cinder
Köszi, a hatásmechanizmussal tisztában vagyok, a miért volt a kérdés. Azt megértem, ha egy versenyen nyúl valaki ezekhez a cuccokhoz, hogy nagyobb teljesítményre legyen képes, de az edzés szerintem nem a brutál intenzitásról és a határok kitolásáról szól. Oké, testépítésnél néha igen, de ha felpörgetted a szervezetet a mindenféle stimulálószerrel, akkor épp a pihenést ölöd meg, amikor a befektetett munka realizálódhatna, az izmok épülnének, a test regenerálódna. Szerintem. De a te tested, a te életed. Én csak kíváncsi vagyok.
Előzmény: robcsi1979 (251)
http://www.merck.hu/uj/content/ethic/kardionet/eletmodv/kv.html
A koffein serkentő hatása vonzó, de túl sok koffein fogyasztása számos szerv túl-stimulálását okozhatja. A túl sok koffein túlstimulálja az agyat, az illető nyugtalan lesz, ideges és alvászavarai léphetnek fel. A szív túlzott serkentése révén szívritmuszavart okozhat. A túl sok koffein miatt izomremegés is jelentkezhet. A gyomor túlzott ingerlése túl sok sav termelődését okozhatja, ami hasi fájdalmat és hányingert eredményezhet. Ráadásul az ember idővel hozzászokik a koffeinhez, megszokás alakulhat ki. Ez azt jelenti, hogy a kívánt hatás eléréséhez egyre több koffeinre van szükség. Függőség is bekövetkezhet; ekkor, ha az illető szervezete nem jut koffeinhez, megvonási tünetek (fáradtság, fejfájás vagy ingerlékenység) léphetnek fel.
Természetesen lehet itt is strucpolitikával a rövid távú előnyök, eredmények érdekében koffeint és hasonlókat bevetni. Ha viszont az alapoktól kezded az építkezést, és a testednek olyan mikrokörnyezetet biztosítasz, hogy optimálisan működjön, akkor az egészségedért és a jobb teljesítményedért is többet tettél.
Itt olvashatod többek között az alábbi történetet:
http://office.5pillars.com/e-nikken/Wellness_MediaKit/pdf/Nikken_on_Sports_PageH6.pdf
Két évvel ezelőtt Carl Bilancione azon aggódott, hogy maraton futóként be kell fejeznie pályafutását, ugyanis néhány mérföldnél többet nem tudot futni anélkül, hogy térdében ne érezzen erős fájdalmat. Ortopéd talpbetét kicsit segített rajta, de a fájdalom megmaradt.
Egyik barátja ajánlására megpróbálta a mágneses talpbetétet, és a fájdalom elmúlt. Ennek ellenére továbbra is szkeptikus volt, ezért kipróbálta, hogy néha hordja néha nem. Amikor hordta, akkor a térde tökéletes volt, amikor nem hordta, akkor fájt a térde.
1999-ben három maratont, két mini-triatlont és két félmaratont futott fájdalom nélkül. Azota munka közben (fogorvos) és futáshoz is használja a talpbetétet. Amikor hosszút fut, akkor mágneses nyakláncot is hord, hogy nem merevedjenek el a vállai. Azt mondja, nem tudna maratont futni mágnesek nélkül."
Előzmény: robcsi1979 (251)
"Robert Motl-nak egyértelmű a kutatás alapján, hogy a koffein fájdalomérzet csökkentő hatásának köszönhetően javítja a sportteljesítmény. Ha hosszabb ideig tartó aerob edzést végzünk, kerékpározunk, vagy futunk, vagy éppen lemegyünk a terembe edzeni, mind találkozunk a fájdalommal. Ellenben, ha a fájdalom érzet csökken, akkor hosszabb ideig és nagyobb intenzitással tudunk edzeni és a mentális tényező sem elhanyagolható. Ha pedig hosszabban, és nagyobb intenzitással edzünk, akkor az testsúly változásunkra is erősebb hatással lehet."
Forrás:
http://www.fitway.hu/index.php?module=a_tap_all&tid=59
Én még ezt kiegészítem yohimbe-val (Alpha Burn, adrenalin fokozó :), és NO fokozóval+creatinnal. Minden NO fokozó alapja az arginine, így jobb a felszívódás és a tápanyag szállítás, ergo a "bedurranás", ezzel együtt a súlyzós edzés teljesítmény.
Aerob előtt pl futás: koffein+yohimbe+L-carnitine (kb.2000mg). Néha E/C/A stack, termogén "zsírégetőnek" :)
Előzmény: Bozót (250)
Nem értek a testépítéshez, csak paraszti ésszel gondolkodom: Minek edzéshez teljesítményfokozó/ébrentartó/pörgetőszer? Versenyre még megértem, na de edzés előtt?!
Melatonint tudtommal szépen termelünk magunknak....
Előzmény: robcsi1979 (242)
Feltettem a Facebookra egy maratonfutó tapasztalatát, aki kínzó térdfájdalommal küzdött.
Itt pedig olvashattok további leírásokat arról, kinek mi segített a gyógyulásban?
Mielőbbi jobbulást mindenkinek:)
én javaslom, maradj a földúton, amíg nem szerzel újabb cipőt. nagyon gyorsan tönkre tudod vágni a lábad különben.
nekem is kiment pár napja a csillapítás a cipőben, de 300km-nél lényegesen többet futottam benne :)) de lehet h földúton még jó lesz, mert amúgy jó állapotban van.
Előzmény: robcsi1979 (243)
én is elalszom 3-ig számolás után. de egyszerűen szeretek késő este fent lenni, ez van :)) 8-9 óra alvás után kipihent vagyok.
Előzmény: robcsi1979 (242)
Hogyhogyhogy fáj?:) Bal térdem belső része, futás után, futás közben nem. Azt éreztem mintha be lenne dagadva, de nem volt ránézésre. Érdekes mert ma is futottam reggel de még mindíg nem jött elő a fájás 4 napnyi kihagyás, gyógyszer és jegelés után.
Előzmény: Dani76 (245)
S Neked hogy fáj a térded?
300 km nagyon kevés egy cipőnek, bár ha nem megfelelőt vettél, sok lehet neki a 92 kg -ezt aláírom.
Előzmény: robcsi1979 (243)
AZ nem én vagyok:) Serdülő koromban teniszeztem versenyszerűen (már csak hobbi), most a krosszmotor a fő prioritás -de csak amatőr szinten. Viszont az állóképesség ahhoz nagyon kell, ezért -is-futok.
Talán a tenisz miatt már 14 éves koromban ropogtak a térdeim, már akkor Dona-t irt fel nekem a doki..lehet, ilyen selejt vagyok, gyengék az ízületeim :(
Na meg az is igaz, hogy a krossz miatt párszor sérült a térdem (is), ha nem is komolyan, de pl egy fél évvel ezelőtti esés miatt (szimpla húzódás) még mindig nem tudok rendesen leguggolni.
Előzmény: monique (241)
Nálam most pont ez van, ezért is akarok futócipőt cserélni. A mostaniban kb 300km van, ezért is fúrcsállom a térdfájdalmam mondjuk én 92kg vagyok. Igaz csak a bal fáj. Mondjuk most kihagytam 4 napot, ma elmentem futni egy 5-öst és még eddig semmi fájdalom ugyan abban a Nike Moto 7+ban. Közben áttértem aszfaltról földútra, lehet ez is közre játszik.
Elmentem a körzeti dokimhoz, elpanaszoltam neki a problémám majd felírt egy Flemac 100mg-s tabit, eddig jónak tűnik mert a bal kezemben is van/volt egy inhüvely gyulladásom.
Valahol olvastam hogy tény hogy kezdő futónkál mint pl nálam is eleinte a szűk keresztmetszet a keringés és a pulzusszám. Utána meg mikor ez kezd beállni akkor elő térbe jönnek az ízületek...........még ha jó a cipőd akkor is - állítólag. De 1biztos hogy ezeket is szokatni kell a terheléshez.
Előzmény: Dani76 (236)
Nem, állítólag ha este 10-ig el tudsz aludni akkor másnap kipihentebb leszel - állítólag. Én általában elszámolok 3-ig és már alszom is. Van amikor fél 4ig...........:)
Na de a viccet félre téve - megfelelő minőségű alvás, pihenés, nagyon fontos - és nem csak a futásban szerintem. A megfelelő minőségű alvást nehéz elérni - stressz, KV, egyébb stimulánsok stb. Én pl este 8 kor megyek le a konditerembe, kb 8 éve, ehhez szoktam hozzá. 2 órát edzek. Edzés előtt koffein, nitrox, yohimbe - mind olyan ami fokozza a teljesítményt de oda ver az alvásnak. Sokáig küzködtem is az alvással, csak forgolódás lett a vége......Majd kipróbáltam a Cosmodisket - na jó a viccet megint félre téve - a Melatonint és megszűntek az ilyen jellegű problémáim. Itelligen Design gyártja, kb 1800ft 100 szem, az 100 napra elég......Bőven megéri........Akinek ilyen gondjai vannak olvasson utána a melatoninnak és bátran használja ezt a terméket mert tényleg nagyon jó!
Előzmény: monique (240)
te nem focizol is (bocs ha rosszul emlékszem)? lehet h az (is) terheli? csak ötletelgetek.. :)
nohát ez egy érdekes téma; elvileg nem mindegy mikor fekszik az ember, ha eleget alszik amúgy? :)
Előzmény: futor (237)
Lenne még egy kérdésem, ami foglalkoztat.
Rengetegen vagytok itt hosszútávfutók -akik akár versenyeken is indultok. Na most, mindenhol azt hallani, hogy az aszfatlon,betonon futás ártalmas. De Ti sok-sok km-t megtesztek az említett talajon. Hogy-hogy nincs (gondolom sokatoknak nincs) problémátok belőle?
Ez is igaz, de én "hobbi" futó vagyok - (és nem jókedvből éjszakázok a gép előtt..)
Persze jogos az észrevétel.
Előzmény: futor (237)
Megoldásocska, ha nap mint nap kialszod magad és van időd regenerálódni hajnal 1-kor egy futó vagy fut vagy alszik, de nem ül a gép elött.
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy előfordul-e valakinél olyan térdfájdalom, mely néha előjön,néha nem.
Pl: 3hétig tudok vele futni fájdalommentesen (igaz,lazán,odafigyelve hogy ne terheljem túl), aztán kihagytam most egy hetet,ma elmentem 6 km-re, elkezdett már közben fájni és bevizesedett. Nyáron voltam a térdeimmel MR-en,sportorvosnál, azt mondta nincs porcleválásom, "csak" porckopás. (A cipőm jó.)
Engem nagyon idegesit,hogy emiatt nem tudok rendesen futni,kérlek, ha valaki tud orvost Budapesten, vagy megoldást, írjatok!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Budapesten tudtok e valami jó ortopédot javasolni aki a térdben otthon van? Az sem baj ha magánorvos.
Köszi
Gerry
Jó lenne tudni, milyen jellegű dolgozathoz kell, de Interneten rákeresve rengeteg infót találsz az általad írt prodblémák hagyományos kezeléséről. Ha természetes gyógymódokról kell írnod, keress nyugodtan privi üzenetben.
Előzmény: huxezs (233)
mike01: az ilyesmi elvileg hosszú futás után van és attól van ha a cipőben hozzáértek a lábujjak a cipő elejéhez.. amúgy ártalmatlan dolog de kellemetlen, hallottam h sokszor úgy oldódik meg h leesik a köröm.. szerencsére nekem még nem volt ilyen
Előzmény: Mike01 (281)