Sérülések és kezelésük
Létrehozta: Odemas | 2007-01-22 22:37:06-kor
Csak mert ilyen téma még nincs. Na meg azért, mert október óta küszködök a csonthártyagyulladással.
Valóban jók Én például örülnék, ha a gyógyszergyárak orvoslátogatói legalább néha olyan gyógyszereket ajánlanának, amiket ők is megtapasztaltak
De ez nem ide tartozik, bocsi.
Előzmény: Benyus (231)
Hát, azért ha nem az általad forgalmazott terméked reklámoznád, hitelesebbnek tűnne az infót... Persze attól még jó lehet :)
Előzmény: repcsi (230)
Persze, most épp a térdszalag húzódásomat (részleges szakadás) gyógyulását segítem kis mágnesekkel. Orvosilag bizonyított, hogy a mágnesek felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat . Sok infót találsz a www.sportwellness.hu -n.
Sziasztok, volt már vkinek lovaglóizom sérülése? Nekem télen egyszer meghúzodott, és azóta egy hét futás, elmúlik, aztán egy hét pihenő, mert kiújul. Most kihagytam három hetet, kenegettem persze sportkrémekkel, úgy futottam ma óvatosan 4 km-t, de izgulok, nem újul-e ki megint.. Ha kiújul, nem tudom mi lesz, lehet, hogy abba kell hagynom a futást...?
Sziasztok!
Ide is beírom, a sportorvosiba is beírtam, de hátha valaki csak itt olvassa el:
Bütyök van a lábamon ami begyulladt, még cipőt sem igen tudok húzni. Eddig nem volt ilyen gondom vele, most viszont kábé 1 hónapja fáj a jobb lábamon (a ballal semmi gond), sportcipőben alig érzem - így hétfőtől szombatig pédául kocogtam minden reggel 8-9 km-t.
De aggaszt, hogy egyáltalán nem múlik a fájdalom, illetbe az érzékenysége, ha hozzáér valami oldalról. Ez valami komoly gyulladás szerintetek? Kenegetni és hűteni kéne? Volt nálam a nyaraláskor egy tigrisbalzsam, azt kentem rá néha, de mint halottnak a csók...
Mindenki véleménye is érdekelne, ha volt ilyen problémája.
A neten sokat kutattam, ott persze szörnyű képeket mutogatnak és műtétet ajánlanak, de - remélem - az én állapotom nem ilyen súlyos. Egy szűk cipőben átfocizott hétvégének és egy ugyanakkor másik szűk cipőben átmulatott hétvégénektudom be a fájdalmat, eddig sosam volt ilyen gondom.
Köszi, ha megosztjátok eseteiteket.
Szia!
A topic-ot pont ezzel a problémával indítottam 2 évvel ezelőtt, a tünetek nekem is ugyanezek voltak. Én is megpróbálkoztam mindennel, (jód, lioton, fekete nadálytő), de igazából két dolog segített: egy két hónapos majdnem teljes kihagyás, és a Herbária Árnika krémje. Egyébként nekem teljesen azóta sem gyógyult meg, mert 30-40km-es aszfaltfutás után manapság is egy kicsit érzem, de ez gyorsan elmúlik. A gyógyulási szakasz alatt én áttértem a bringára, így valamennyire azért sikerült edzésben maradni, és fájdalmaim sem voltak.
Előzmény: fcbarcelonazsombi (223)
Előzmény: fcbarcelonazsombi (223)
Hát nem tudom a bicajos edzések után nem éreztem soha, hogy megterhelődne vagy, hogy fájjon. Az elmeszesedés meg ijesztőnek tűnik nagyon. Jódra sajnos allergiás vagyok erre már rájöttem miután lemarta a bőrömet. Köszönöm a tanácsokat!
Előzmény: mimo4960 (221)
Tünetek teljesen megegyeznek nekem is a leírtakkal de az orvos azt mondta, hogy csonthártya gyulladásom van a röntgenen is látszott, hogy a sípcsont belső felén van egy daganat szerű valami de lehetséges, hogy ínhüvelyek gyulladásom van. Nem tudom most kiváncsi leszek ha elkezdem a futó edzéseket, hogy fog reagálni. Köszönöm a tanácsokat!
Előzmény: ballakornel (220)
Én is azt hittem korábban, ha megfájdult a lábam, hogy csonthártyagyulladásom van, de valószínű erről van szó: http://www.gyorisport.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=3 Persze nálad lehet, hogy tényleg csonthártyagyulladás. Amikor elolvastam, abszolut ráismertem minden tünetre, a jeges kezelés is bevált.
Csodaszert nem tudok, ha fáj a lábszáram - mint pl tegnap futás után -, akkor kiveszem a fagyből a hideg zseléstasakot, aztán rápakolom. Tegnap utólag bekentem jégzselé és tigrisbalzsam keverékével (drogériában lehet kapni mindkettőt), ezekben kámfor van, ahogy elillannak, hűtik a lábat. De leginkább a jég a tuti.
Előzmény: fcbarcelonazsombi (219)
Sziasztok!
Már egy ideje szenvedek csonthártya gyulladással. Az orvos pihenést és lioton gélel való kenést mondott. Másik orvos a válogatottnál mikor meg halotta, hogy lioton gél akkor nevetett egyet adott ő is egy krémet de az sem sokat használ úgy érzem.
Esetleg ha valakinek volt ilyen problémája és valami csoda szert használt az leírhatná.
Előre köszönöm!
Esetleg ki lehet próbálni, hogy kicsit jártok vagy futtok néha hátrafelé, vagy oldalirányba.
Ezzel más izmok fognak dolgozni, szóval megváltozik az izmok, izületek terhelése, és ez segíthet.
igen bonyolult, mert szerintem neked még meg kell találnod az asszimetria (mozgásodban/testartásodban) okát. ez lehet harántsüllyedés, gerincferdülés, egy elfejtett sérülés valamelyik lábadon stb. ha kiváltó okot megtalálod, akkor pl. talpbetéttel, speciális erősítő gyakorlatokkal, úszással tudomisén csökkentheted a tüneteidet. a bogyó talán szintén segíthet, de önmagában tüneti kezelésnek tekintem.
nálam a megoldást az jelenti, hogy a sérült lábamat külön erősítem. ennek köszönhetően a forgómban a fájdalom most már egyre később jelentkezik. Kisebb megterhelésnél pedig már nem. bogyókat nem szedek, merta tengeri herkentyűkre allergiás vagyok ( nem tudok egy fehérjét lebontani).
nem vagyok orvos, a fenti vélemény csupán a személyes megfigyelésemen alapul. jobbulást!
Előzmény: azazello (211)
Előzmény: azazello (215)
Köszönöm a magyarázatot. Ha megengedsz még egy kérdést: a házidoki szűrte ki, vagy beutalót kaptál? Mert az még fél nap. :(.
Ami még eszembe jutott: ha gyulladás, akkor nem kéne folyamatosan fájnia? Nekem csak 8+ kili után jön elő, 3-4 napig.
Előzmény: mimo4960 (214)
Előzmény: azazello (213)
Előzmény: mimo4960 (212)
Előzmény: azazello (209)
Előzmény: 4kézláb (210)
a tanácsommal magamból indulok ki. hosszú évek alatt az egyik térdizületem "észrevételnül" elkopott egy szalagnyúlásos síbaleset következtében. húsz évvel később az egyik forgóm nagyobb terhelés után sajog. vlaszónínűleg nem szimetrikusan futok, de itt pár miliméterről beszélhetünk, mert külső szemlélő nem lát rajtam semmit. érdemes lenne elmenned egy szakemberhez. találtam egy nyugat-európában használt szoftvert (talán nálunk is van ilyen, aki tudja írja meg!), ami a segítségünkre lehetne az analízisben.
http://www.contemplas.com/index.aspx
Előzmény: azazello (209)
Sziasztok!!! Viszonylag rövid ideje kezdtem el futni( ez év január óta), és a futások után mindig fájt az achillesem feletti rész a bal lábamon. Az első hetekbe egy futás után kb 1-2 napig fájt, mostanában már csak futás után 1-2 óráig. Van ötletetek mitől lehet ez, és hogyan kéne kezelnem??
választ előre is köszi!!!!!
Na hát az USA-ban is felfedezték, amit Gordon Pirie már vagy 30 éve leírt, a helyes futótechnikáról, és azonmód jó amerikai szokás szerint világszenzációként tüntetik fel hatalmas üzletet építve rá.
http://www.youtube.com/watch?v=1fBh2qH4QbM
Egyébként én 2 éve így futok, (igaz nem Newton cipőben) és azóta semmi "lábproblémám" nem volt.
Előzmény: Jula (204)
![Tongue out Tongue out](/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out.gif)
![Embarassed Embarassed](/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-embarassed.gif)
Előzmény: felician (199)
Előzmény: Skyfox (198)
Szevasztok futótársak!
Az idei első országúti futásom alkalmával belecsaptam a lecsóba, ugyanis bevállaltam egy 20-ast a karácsonyi ajándékommal, egy Asics Cumulussal. Nagyon kellemes érzés volt végig. Jól párnázott, viszonylag gyors cipő. Nem erőltettem az iramot, mert november óta csak 145 bmp alatti futásokat csináltam. Most azért emeltem kissé és 150-et próbáltam tartani. Így lettek 4:30-4:40-es km-eim. Nem volt semmi gond addig, míg a nyújtás után vissza nem hűltek az izmaim, izületeim. Onnantól kezdve heveny gyulladásban van a jobb térdem külső felén lévő szalag, a térdtől fel- és lefelé úgy 10 cm hosszan. Ráadásul mindkét talpam külső részén erőteljes égő érzést tapasztaltam. Mivel sem a táv, sem az iram, sem a talaj nem volt extrém számomra, ezért csak a cipőre tudok gyanakodni. Nekem normál lábboltozatom van. A Cumulust normál ill szupináló lábúaknak ajánlják. Kérdésem, hogy a magas lábboltozatúaknak gyártott cipő tud-e ilyen kellemetlenséget okozni egy normál lábboltozatúnak?
Előzmény: supy33 (193)
Szia Supy!
Véleményem szerint a törött lábujjat szerintem pihentetés mellett inkább kézmeleg vízben áztasd, vagy használj iszapot, de mindenképp kérdezd meg az orvostól. Jobbulást kívánok!
Előzmény: supy33 (193)
Előzmény: Jula (190)
A tyúk vagy a tojás?
Lehet , hogy fáj a vállad és ettől van a nyakadban egy csomó, nem?
Előzmény: Jula (190)
Hirtelen szívhalál:un.kamrai fibrilláció,amikor a szívnek nincs ereje pumpálni,csak rángatózik,ilyenkor ütik ki az embert.Bővebbet talán Shig tud mondani,ajánlom,hogy keresd meg őt.
Előrejelezni sportolóknál lehet egyes eseteknél a legrosszabb,hogy általában nem,az ilyen megmagyarázhatatlan és igazságtalan okból távoztak fiatal éveikben többek között Bánka Kristóf,Fehér Miklós.
Tényleg keresd meg Shiget,ha érdekel,azt hiszem ez a szakterülete.Megnyugtatót nem is de talán kimerítő választ pedig egy kardiolódus tud mondani.
Előzmény: Odemas (187)
Nem kimondottan sérülés, de talán ide tartozik.
Tud valaki valamit a hirtelen szívhahlálról. Lehet-e valahogy előrejelezni, vagy van valamiféle diagnosztika, ami esetleg kimutathatja, hogy valaki esélyes-e rá?
Egy fiatal triatlonos ismerősöm halt meg így mindenféle előjel nélkül.
Nem futástól,hanem a tánctól....,nekem is volt már ilyen
Ha jobban megerősítettem a talpizmaimat-mert ilyen is van,akkor az egész lábszáram izmai jobban bírták a terhelést.Példáúl spicc-cipőben gyakorlással.Mivel nem táncolsz,hanem futsz,van más módszer is.
Mezítlábjárással,a lábújjak kézként való használásával(megpróbálni írni a lábbal ceruzával),féltalpon való járással és felgördülésekkel emberesen megerősödnek a boltozatok a talpon-mind a három.A legfontosabb futás szempontjából a bokaboltozat,rendszeres gyakorlástól milimétereket mehet följebb!
De ezt szerintem az ortopéd-doki is elmondja majd!
Előzmény: ripetti (183)
Hali, mindenki.
Kaptam egy házi dolgozatot ami a csont betegségekről szól. Köztük van a Csonthártyagyulladás, Heveny ízületi gyulladás, Nem gyulladásos ízületi betegségek, A térd artrózisa. Ezekre kéne nekem olyan segítség, hogy aki tud vmi gyógymódot vagy kezelést az írja már meg. Előre is köszönöm. További szép napot mindenkinek!![Vigyor Vigyor](http://www.edzesonline.hu/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif)
Segítségeteket szeretném kérni.