Triatlon
Létrehozta: Odemas | 2006-11-16 22:37:19-kor
Tavasszal indulni szeretnék egy sprint távú triatlon versenyen, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá az edzésekhez. Bármilyen segítséget szívesen veszek (edzéstervek, felszerelés, stb.).
(jelenleg) Ausztriaban elek, az utminoseg kivalo es inkabb varoson kivul tekergetek. Mivel ugy kepzeltem, h. a kov. bringa hosszutavu es (hosszabb tavokra szolgalo) befektetes lesz nagyon fontolgatom es elemzgetem az opciokat..
AMugy köszi az infokat!:)
Előzmény: potther (657)
Nem annyira márka, mert márkán belül is többféle geometriával készülhet váz. A geometria a döntő. Ha a Lapierre jó volt, akkor annak a geometriáját érdemes megnézni(csőhosszok, szögek) és egy ugyan olyan vagy nagyon hasonlót keresni.
A carbon könnyebb, nagyobb a szakítószilárdsága és a rugalmassága. Nem tudom merre tekersz, de bp utcáin csak acélvázat ajánlok és alu vagy carbon vázzal csakis jóminőségű aszfaltra menni. Amatőr szinten egy alu váz + carbon villa bőven elég. Városban pedig egy gyönyörű muffolt acélváz a nyerő.
Előzmény: mezesmelange (656)
Sanos nincs fotom, de lehet hogy a beallitasokkal van gond. A hetvegen egy 48cm-es LAPIERRE AUDACIO L-t teszteltem es egesz jonak tunt. Ezen a hetvegen egy szénszálas KTM La Strada LC 5000 nezek meg kozelebbrol (valoszinu, h. csak annyival is maradok a csipos ara miatt), de legalabb kitapasztalhatom mire kell odafigyleni. Lehet, hogy markafuggo is ez a vazmeret kerdeskor. Egyebkent..ha mar itt tartunk. Valoban olyan nagy a kulonbseg egy full-carbon es egy aluminium vaz kozott? Minosegre ertem, mert az arak biza nagyon kulonbozoek..
Előzmény: potther (640)
Értem, köszi!
Még megrágom. Bár Eger már csak két hét. Viszont elkapkodni nem akarom, nehogy Nagyatádon fogjam a fejem, hogy rosszul döntöttem :)
Előzmény: potther (654)
Nem. Én minden cuccot (gél, szelet stb.), amit nem tudok hova tenni, azt a nadrág alá a combhoz beteszem. Először észreveszed, hogy ott van, de 3. alkalommal már nem.
Előzmény: stojesz (653)
Jah, igen. A zseb miatt kerül előre a zipzár, mert nem lehetne elég hosszan lehúzni a zseb miatt.
Előzmény: potther (649)
Annyi jelentősége lehet, hogy elől van a zipzár, hogy magad is nagyon könnyen le tudod húzni, de ami nekem van azon van hosszú madzag, így azt sem bonyolult.
A zseb az viszont előny, de rajtszámtartóövvel, amin van gél tartó pótolható.
Magában az anyagban és a betétben nincsen különbség szerintem. 200+ kilinél is elvagyok a Trinamikkal.
Előzmény: stojesz (648)
Úgy nézem, hogy a hosszútávra ajánlott mezeken például elöl van a zippzár, meg van rajta hátsó zseb.
Előzmény: stojesz (647)
A Kiwami honlapján elsősorban a Kaimant ajánlják hosszú távra a Trinamikot pedig sprint vagy olimpiai távra. Szerinted ez milyen különbséget takarhat?
Előzmény: potther (646)
Van egy Kiwami nekem. Elég jó, megkockáztatom, hogy majd ugyan olyan jó mint a 2XU.
FANI szerintem elég alsó kategóriás. Egy barátomnak van, de neki a vékony pántja nagyon bevág csuklyánál.
Előzmény: stojesz (643)
Kiwami, illetve Fani mezekkel van tapasztalatotok? Előbbit 20e-ért, utóbbit 8e-ért lehet venni az MTSZ-nél - VB-ről visszamaradt darabok.
A felső cső hossza a lényegesebb. Helyes aerodinamikus pozíciót nem lehet felvenni egy túl hosszú felső csövű vázon. A túl hosszút már nem lehet a nyereggel és a stucnival szórakozva kiküszöbölni.
Előzmény: stojesz (641)
Köszönöm!
Váztéma: én 178 vagyok és L-es (57-59 cm) Merida vázam van. De ezen is elég jól ki van húzva a nyereg. Szerintem az 52-es vázat észre sem venném magam alatt :))
Hmm.. érdekes. Én 176-7 vagyok és 52-es a vázam, és ez pont, hogy nem nagy. Én egy 50-es vázat ajánlanék neked vagy egy nagyon kis beálításokkal rendelkező 52-est. De ha van képed a bringás pozíciódról szívesen megnézném, hogy milyen az a kényelmetlen póz. Tapasztalatim alapján az a váz megfelelhet neked, de a beállítások sokat ronthatnak rajta.
Előzmény: mezesmelange (633)
Józsi már leírta, amit én is tudtam volna. Személyes tappasztalat alapján a Proathlont tudom ajánlani, ahol lehet próbálni és a bikeart nevű cégnél van orbea kerékpár forgalmazás, talán orca van nekik vagy tudnak szerezni.
Előzmény: stojesz (635)
attól függ, olcsót szeretnél, vagy jót? :)
ha olcsót, akkor az elastic(www.elastic.hu) asszem gyárt ilyet, de a honlapjukon nincs fent, érdemes érdeklődni. de talán a saucony-nak is van, asszem az sem vészes árban.
ha jót szeretnél, akkor már nehezebb, mert nagyon nagy a választék. egyrészt típusban is (egyberuha, 2-részes, top+fecske), másrészt márkában is. ami a márkát illeti, sztem a menő triatlonos márkák (orca, 2xu, tyr, skinfit, stb.) között nincs sok különbség. ha nem fontos az ár, akkor itthon is lehet találni pár helyen, de ezek drágábbak (pl. proathlon.hu), viszont van lehetőség méretpróbára is. ha jobb áron vennél, akkor én külföldi webáruházat javasolnék. de vigyázni kell, mert ez sem feltétlenül olcsóbb, de sok keresés után nagyon jó árakat lehet kifogni. viszont próbálni méretet így nem lehet . pár áruház: http://www.bike24.com/ , http://www.chainreactioncycles.com/ , http://www.wiggle.co.uk/ , http://startfitness.co.uk/
remélem tudtam segíteni.
Előzmény: stojesz (635)
igen, 2.5km az úszás, mert középtáv, nem pedig féltáv (IM fele). középtávon asszem hivatalosan is 2,5-80-20 a táv, ahogy a kiírásban is. persze szervezői gondatlanságból lehet még eltérés, de irányszámnk jók :)
Előzmény: Sipi (636)
Igen, igen számomra is meglepően "olcsó", a napokban utalom is....! Pl. Nagyatádhoz képest szinte ingyen van.....Egy Kékes futás kerül ennyibe a BSI-nél!
Érdekes, hogy 2,5 kilit fogunk úszni, a gyorsaknak előnyt jelent!
Előzmény: jocccc (634)
Sziasztok,
Triatlonos ruházat ügyében mit javasoltok, hol nézzek körül?
Köszönöm!
Balázs
végre!!!
ráadásul a nevezési díj is jó irányba halad, mert ha jól emklékszem 2009-Zánka: 10ezer, 2010-Orfű:9ezer, most meg "csak" 7. ezek után azt se bánom, ha víz és háztartási keksz a frissítő:)
Előzmény: Sipi (629)
A bringavaz 49cm(magassag), 50 cm(hosszusag), ill. 58 cm (atlo). Amint nezem, ez olyan XS, S meretnek felel meg. En 170-171 cm vagyok, gondolom az M-es lenne a jo meret.
Előzmény: potther (632)
Uf, becsuszott egy par hiba.
Igen, a meret es a beallitas valoban fontos. A mostani Bianchim, amit hasznaltam vettem, de nagyon jo allapotban van, sajnos egy vagy akar ket szammal kisebb. A vaz egyszeruen tul kicsi, es emiatt a testtartasom helytelen, gornyedt, a bringazas mondhatni kenyelmetlen. Van erre valami szabaly (Magassag/biciklivaz arany), vagy akar több is?
Előzmény: mezesmelange (630)
igen, a meret es a beallitas valoban fontos. a mostani Bianchim, amit hasznaltam vettem, de nagyon jo allapotban van, sajnos egy vagy akar ket szammal kisebb. A vaz egyszeruen tul kicsi , es emiatt nagyon a testtartasom helytelen, gornyedt, kellemetlen. Van erre valami szabaly (Magassag/biciklivaz arany), vagy akar több is?
Előzmény: potther (628)
Van már kiírás a kiskörei OB.-ról!
Magyar Triatlon Szöv. honlapján, események rovat......
Maga a márka elég jó. A legfontosabb a méret és a beállítás! Új bringánál nem lehet nagyon mellényúlni. Én a saját bringa építése mellett vagyok, de ez csak az én hülyeségem. Ha van konkrét kérdés nyugodtan tedd fel, vagy ha kinéztél többet, akkor nyugodtan mutasd meg. Szóval csak bátran! =)
Előzmény: mezesmelange (627)
sziasztok! valaki tudna egy ket jo tippet bringa teren? a legujabb modell, ami a szivembe lopta magat az a Fuji ALOHA 1.0 (http://www.fujibikes.com/bike/details/aloha_1_0). Do's and don't's? Mire kene odafigyeljek, ha mar egy komoly keretet erre szanok. Elore is koszi a tippeket.
Sziasztok! A kiskörei középtávról hol találok versenykiírást, nevezési adatokat, stb?
Köszi,
George
Teljes targytalan, hiszen mar le is irtad a datummal, most latom :)
Feluletes voltam, csak egybol nezelodtem a listaban.
Koszi meg 1x.
Előzmény: Mike01 (624)
Koszi. Fu, azert van valasztek latom. De vajon melyiken van feltav? /Merhogy engem az erdekelne./ Stojesz te tudod fejbol/ranezesre? :) Szerintem te biztos kened-vagod. :))
Ha nem tudod, akkor meguglizom egyesevel mindet, hatha van jo weboldala, es majd ott lesz leiras.
Előzmény: stojesz (623)
http://www.edzesonline.hu/hir/3274/triatlon_megjelent_vegleges_2011_es_versenynaptar
Június 25-26, ha jól látom.
Előzmény: Mike01 (622)
Sziasztok,
most akkor iden milyen feltavu triathlon verseny lesz Magyarorszagon es mikor?
Nev, es datum erdekelne, azon mar meg tudom guglizni a reszleteket.
Koszonom a valaszokat.
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek 3 percet. Egy csapattársam szakdolgozatához kéne a következőt kitölteni. Azért is raktam ide, mert triatlonosokra van szüksége, és ha tehetitek küldjétek tovább minden triatlonos ismerősötöknek. Köszi!
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDZMU2xtRFdBU1ZnaUtfTG5jaTNONmc6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy0yYzU1MzBkMS1jM2VkLTRjNWQtOTQ3MC1kMmU3Zjk5MmI1ZDQ&ifq
:-) ezaz!!! hajrá magyarok!
(az a baj, lassan kéne aludnom, hosszú volt a 7vége és hnap reggel uszi...)
Előzmény: stojesz (616)
http://live.ironmanlive.com/Event/Ford_Ironman_Arizona
6:08 5.5 miles 5.place
Előzmény: teadrop (613)
Előzmény: teadrop (612)
Joe 58:40et úszott az arizona ironmanon!! Ez ~10perccel jobb lett mint hawaii ideje. Mi lehet ott Hawaiiban hogy még egy ilyen rutinos versenyzőnél is ilyen különbségek mérhetők.
Tereptriatlon-naptar 2011-re letezik mar? Tudnatok valami linket adni, azert ha lehet Europaban, USA/Del-Amerika eleg borsos. (Csak rendez itt valami svajci klub is valamit vagy olasz....)
Kossz a valaszokat.
Uhh, Ausztria miatt nagyon irigyellek. Egyszer egy hetet töltöttem egy kisebb városban/ nagyobb faluban és olyan szuper minőségű és környezetű utak vannak ott, hogy a betonon húztam az állam.
Előzmény: mezesmelange (658)