Triatlon
Létrehozta: Odemas | 2006-11-16 22:37:19-kor
Tavasszal indulni szeretnék egy sprint távú triatlon versenyen, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá az edzésekhez. Bármilyen segítséget szívesen veszek (edzéstervek, felszerelés, stb.).
Top 15 Hawaii Ironman helyezett és a bringáik. Lehet szemezgetni a technikát..
http://www.slowtwitch.com/News/The_bikes_of_the_top_15_men_in_Kona_2010_1759.html
Szerintem nem is a pénz az elsődleges, illetve össze lehet egy versenyt kevés pénzből is hozni az a párszáz ember aki ottvolt pl az Orfűmanon velem együtt kicsengettük a nem kevés nevezési díjat, boldogan mennénk több versenyre ha lenne. Szombathelyen és Füreden is összejött majdnem ugyanaz a társaság, inkább a hozzáállással van itt a gond, hogy nincs elég vállalkozó szellem aki versenyt rendezzen és itt nem a sportemberekre gondolok, hanem pl városi vezetőkre.. saját bőröm tapasztalata:
a pápai triatlonverseny az egyik legjobb volt a 90es években (persze amatőr diákolimpiai szinten). A városi bajnokság után Pápa kapta meg rendszeresen a megyei döntő rendezési jogát is. Sajnos azóta a régi uszoda helyére felhúztak egy divatos strandkomplexumot ami sportolásra már tökéletesen alkalmatlan a 25méteres medencécskéjével, a triatlonverseny is szép lassan elsorvadt, 3-4 felnőtt induló van. A gyerekeket meg kötelezik az indulásra testnevelésóra helyett..
Ha a város vezetősége még odatett volna 300milliót hogy duplázzák meg azt a nyamvadt medencét, a pápai versenyt is komolyan fel lehetett volna fejleszteni, ehhez megvolt a rendezőgárda (még most is megvan) a futópálya ott ideális volt a Várkertben, viszont a bringáspályával voltak gondok, ezt saját bőrömön is tapasztaltam egyik versenyen egy nagy eséssel.
De ha egy-egy ilyen kis verseny rendezői odacsábítanák a triatlon-tour-t akkor a kisgyerekek már látnák hogy nem a tesi 5ösért kell kimenni sportolni hanem látnának hús vér elit vagy komoly amatőr versenyzőket, rögtön nem Ronaldo meg mittudomén ki lenne a példakép, hanem Kuttor, Kis, Faldum..
így lehetne bázist is építeni, vállalkozókedvvel. Majd ha egyszer odakerülök megpróbálok egy versenyt rendezni, csak még öregednem kell hozzá vagy 15évet :)
Hat igen, egyszeru a keplet, es szerintem MUKODNE is. Ha tudnam biztosra, hogy itthon maradok, tuti belefognek ebbe a rendezos dologba. Jotekony lennek. 1-2szponzort megtalalnek, engedelyt megkernem a versenyre, es jol erezne magat a versenyzo az fix... :)
Vegulis szerveztem mar szakmai talalkozot, ami nagykepusseg mondhatom, nagyon jol sikerult. Igaz nem sport, hanem a szakmamban volt ez. csak nagyon-nagyon sok melo volt vele. A szervezessel, de a sok pozitiv feedback jol esett. Na elkalandoztam...
Előzmény: kipage (605)
Hehh mármint azért sikertelen, mert még csak nem is válaszolt senki a szövetségtől. :) viszont ha Füred nem rendez jövőre akkor marad Szombathely. Ott pedig idén is voltak gondok az úszáspályával. Azt sem értem, hogy a kisebb baatonparti települések között miért nincs senki aki ráugrana a sportágra. Ott a Balaton kész is az úszás. Kerékpárospálya kijelölés egy macerás dolog a futópálya talán kicsit egyszerűbb. De ott az a 3-400induló akik családostól gyerekestől lemennek egy-egy versenyre és költenek: ebédelnek, ottmaradnak megvacsoráznak strandolnak stbstb..
Dicseretre melto, hogy bokdosod a szervezoket, es otletekkel ellatod. Jo lenne, ha hallgatnanak is a "szep szora". Allitolag keros koroben az idei Salgotarjani kupa volt paratlan rendezesu. Pozitiv ertelemben.
Előzmény: kipage (602)
Aha... tehat a szokasos.
Elviekben a penz, gyakorlatban meg a hozzaallas.
Gondoltam, hogy ilyesmit fogsz irni.
Előzmény: kipage (601)
Sajnos egyenlőre sikertelenek az erőfeszítéseim a szegedi rövidtávot illetően. Azt sem tudom jövőre Balatonfüred elvállalja-e / megkapja-e a rendezést az idei évi fiaskó miatt. Az biztos hogy a Balaton turisztikai értéke vitathatatlan és a városvezetés többek között azért engedte június elejére a versenyt, hogy csúcs szezonban ne kelljen lezárni a fél várost, de ha a városvezetés tudomására jutott ami ott történt nem lepődnék meg, ha nem engednék meg a szervezést. Hozzáteszem mindkét fél hibázott ott.
Azért van olyan kevés rövidtávú verseny mert kicsi az ország triatlonos tábora, akik eltartják a versenyeket. pl sprint távú viadalból van vagy 10-15 biztos, "mert azon tudnak elindulni a népek". Ahol van tömegbázisa a sportnak egyszerre 2-3ezer indulóval, ott azt szokták csinálni, hogy sprint mellett indítanak rövid távot, vagy féltáv mellett rövidet vagy épp féltáv mellett Ironman-t. Ez egy bomba ötlet, mert egyszer kell utat lezárni az eltérő távokon más a számozás vagy a rajtszámszín és a rendező rögtön tudja merre irányítsa a bringást. elküldje a depo felé vagy menjen még egy kört.A kitelepülés költsége is egyszeres, a díjazás kajaparty stb.. Idehaza ez egyenlőre kvitelezhetetlen, legalábbis az IM mellett egy napon egy féltávot tartani az mindenképp, mert a két versenytávon nagyjából ugyanaz az indulók 90%-a. Így elvennénk a sportolóktól a versenyzési lehetőséget. De pl pár sprint távú viadal mellé be lehetne iktatni ugyanarra a napra egy rövidtávú futamot, javasoltam is már a triatlon szövetségnek hogy pl Szeged és a szegedi verseny erre ideális lenne. 100-200amatőr induló mellé oda lehetne vinni akár a TT-t is és vele az eliteket is. Szállás van, a helyszín ideális (Maty éri evezőspálya és környéke) a vízminőség kiváló, pályakijelölés pofonegyszerű, a kerékpárnál már van egy 20km-es "hagyományos" pálya a régi 5ösön. A futást meg ki kell mérni.
Major Józsi 2:47-et futott. Nagyon kemény emberke. Sajnos én nem tudtam nézni az online közvetítést:( Jó nektek, hogy láttatok mindent. Jövőre össze kéne hozni egy nagy kivetítős Hawai verseny szurkolást.
Lenti Anita 10:30:15 (kat. 4.)
Halász Annamária 11:45:45 (kat 35.)
Szunyog Zsolt 09:54:04 (kat 56.)
Erikának is szenzációsan sikerült a futása úgy nézem akkor feljött jópár helyet. Érdekes, hogy mind a női mind a férfi top bringás a futásra kicsit elkészült az erejével. Vagy csak szimplán tudthatták, hogy jól megy a bringa jobban mint a futás és ott kell előnyt szerezni.
Sajnos világszínvonalon Joe nem számít háromszámos sportolónak, ha azt a fránya úszást le tudná vinni 1 óra alá rögtön előreugrana 7-8 helyezést. Persze könnyű innen okoskodnom, így is fantasztikus mennyiségű is minőségű munka lehet mögötte gratulálok Neki és minden magyarnak is!! Csak úszásban kapott 16percet az elejétől tehát 8:40 mínusz 16 az 8:24 plusz biztos ha nem hátulról kellene zárkózni hanem látja hogy meccsben van egy top10es helyezésrt az extra erőt ad.. de mindegy nincs mi lenne... vagy mi lett volna..
Kíváncsian várom a beszámolókat majd.
Fú de micsoda verseny volt!! Kicsit sajnálom hogy Chris McCormack nyerte a versenyt, mert egy igazi nagypofájú tahó, dehát ez van. :) mondjuk van mire
Vatai Miklós 9:29:10. 30.
Ács Péter 9:37:34. 19. (kategória helyezések)
Lieton 3 tépőzáras cipő van??? Nem épp megszokott. Lehet én sem cserélem le az egyémet.
Épp Faris Al-Sultant mutatják a tv-n.. meg az új Storck Aero 2 csodabringáját. Hihetetlen a fickó talán az egyetlen aki "fecskében" csinálja évek óta..
Ha jól értelmezem ez megadja a biciklis helyét, de nem tudni, hogy épp hányadik helyen tart úszás + bicikli alapján.
Előzmény: potther (578)
Pont azon viccelődtek, hogy jó boxoló helyzet.
Azt nem lehet megnézni valahol, hogy adott versenyző épp hányadik, illetve az utolsó részidő alapján hányadik?
Előzmény: potther (574)
Akarom mondani:
Ma 2:01:39-es idővel szállt ki a vízből és indult el bringázni.
Még egy érdekes sportoló a mai mezőnyből: Kyle Garlett 39 éves, tbbszörös rák túlélő, és 4 éve szívátültetésen esett át. Ma 2:01:39-es idővel szállt ki. Hát döbbenet.
Ott volt egy érdekes aero helyzet. Könyöklő fura volt picit, de biztos jó, ha itt így nyomják.
Most mutatta a TV Lew Hollandert 80 éves a bácsi és ott nyomja az Ironmant és nem is akárhogy. (aerosisak meg aerobringa) 80évesen én már a kádba se fogok tudni egyedül bemászni.. :I
Ács Péter is nagyon szépen nyomja a bringát, nézegettem Era bringásideje is kimagaslik a környezetééből. Reméljük a bringa vége felé top 20köré feljönnek.
Magyar depó idők:
Era 2:22
Józsi 2:27
Ács Péter 3:03
Vatai Miklós 3:49
Szunyog Zsolt 3:17
Lenti Anita 2:54
Halász Annamária 2:03
Összehasonlításul:
Rachel Joyce: 1:53
Andy Potts: 1:50
Chris Lieto iszonyatos tempóban megy. 30. helyről felkeveredett a 2. ra ripsz ropsz. Újra belinkelem a tavalyi top10 versenyzőt, hogy mindenki aki esetleg nem ismeri őket tudja emberhez kötni a neveket :)
Józsi szerintem TOP20 bringás időt produkálhat, legalábbis a környékén tekerőknél sokkal gyorsabb.
Még várják a hivatalos megerősítést, de az első bringás részideje alapján úgy tűnik, hogy Sandra Wallenhorst valószínűleg (véletlenül) rövidített a bringapályán, amiért kizárás jár.
Közben rájöttem, hogy rá kell kattintani a versenyzőre és jönnek a részidők :)
Chrissie Wellingtonról most mondja a menedzsere(?): Tegnap délután kezdte rosszul érezni magát. Hajnali négykor döntött úgy, hogy nem tud versenyezni. Influenzás tünetei voltak, nagyon rosszul aludt. Úgy érezte, nem tudott volna 110 százalékot nyújtani.
Felszerelés statisztika a Hawaii vbről.
http://www.triathlon.de/materialstatistik-beim-ironman-hawaii-2010-radequipment-23769.html/2